Z toho, co NERV „vyvede“, jsem na nervy.

2-3 miliardy, co zachrání ČR před krizí? Chybí nám stovky miliard, ale každá jedna získaná se prý hodí, tvrdí NERV. Komu a na co?

Tak soudruzi vymysleli, jak a od koho vyvést (vybrat) 2-3 miliardy, aby se mohly rozfrncat stovky miliard…

Zvýšit daně! DPH se zarovná na 20%, zvedne se daň z převodů nemovitostí, zdaní se víc alkohol, nově se zdaní tiché víno, balený tabák, zvýší se daň na cigarety, zavede se ekologická daň… Kdo si vydělá víc, než 100.000 měsíčně bude platit o 5% větší daň…

A výsledek? 2-3 miliardy navíc!!! To vymysleli odborníci z NERVu namísto toho, aby poradili jak snížit rozkrádání státních peněz politiky a jejich kamarády z podsvětí.

Jaký bude výsledek? Stát si chtěl letos půjčit kolem 235 miliard a nakonec to bylo před 250 miliard. Příští rok si stát chce půjčit 250 miliard a kolik si půjčí ve skutečnosti? To nikdo neví, ale mohlo by to být nějaké číslo minus 2-3 miliardy, co vybere od lidí navíc. Když si postavíte ta dvě čísla vedle sebe 250 miliard a 3 miliardy – je to úsměvné. Ty 3 miliardy budou nakonec 1,5 miliardy, protože lidé přiškrtí svoje rozpočty. Namísto toho, aby je přiškrtila vláda….

Vláda si napřesrok půjčí za vyšší úroky, takže splácení bude o to horší. Kam sáhne NERV po dalších miliardách? Zase mezi ty, co daně platí. Jediný rozdíl bude v tom, že z toho bude ještě míň, než se plánuje. Ale rozkrade se víc. Pardon – vyvede se. Nervózní jsou jen ti, co mají v plánu něco na svoje konta vyvést. Aby bylo co.

Ale dnes už jsou všichni nervózní, možná i NERV má nervy na pochodu. Připomíná to scénku z Černých baronu… „Když budou nižší výkony, budou i nižší prémie“, tedy když budou vyšší daně bude se víc šetřit a odvede se na daních míň a v součtu z náklady na opatření k zavedení vyššího zdanění nejen ze pojde nula od nuly ale bude ještě míň než předtím.

P.S. A to teprve budou nervy i NERV v …

http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/grafika/2011/12/13/seznam-protikrizovych-opatreni-nervu/

Autor: Aleš Baloun | středa 14.12.2011 7:30 | karma článku: 20,36 | přečteno: 1101x